Вълнуващо пътуване по проект със седмокласниците

На 19.10.2019г. с учениците от седми клас бе проведена екскурзия с учебна цел по НП „ Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“.

    Под ръководството на Таня Станчева и Марияна Куновска  – ръководители на проекта и класните ръководители, седмокласниците посетиха експозицията „Котленски възрожденци“ с Пантеона на Георги Раковски,  Кьорпеевата къща и Галатанското училище в Котел.

    Пътешествието продължи в къщата на Сава Филаретов и Руси Чорбаджи в Жеравна, където се запознаха с историята, бита и културата на възрожденска Жеравна. Не бе подминат и родния дом на писателя Йордан Йовков, в който обновена експозиция представя дълбоката връзка на писателя с родната Жеравна.

    В с. Медвен бе посетена бащината къща на идеолога, летописеца и общественика Захари Стоянов, където освен с житейския му път, учениците се запознаха с бита и историята на възрожденското селище.

    Разделени на групи седмокласниците внимателно наблюдаваха, задаваха въпроси и водеха записки по предварително раздадени им работни листи с въпроси по теми от раздел „Възраждане“ от Българската история.

    Работата по проекта продължава.

Е-ДНЕВНИК

ОФИС 365

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА

СУ „К. КОНСТАНТИНОВ“ ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ