Достойно представяне на десетокласници в Национална конференция по история

В навечерието на Деня на народните будители в гр. Кърджали се откри Петата национална ученическа конференция „Никога повече война“, посветена на  80-годишнината от началото на Втората световна война.

      В нея участваха над 70 ученици /IX – XI кл./ от 25 училища, които се състезаваха в 3 формата  –  доклад,  историческо есе и презентация.

    Разработките бяха оценявани от жури в състав: проф. Искра Баева /СУ/, г-жа Радостина Николова /гл. експерт обществени науки в МОН/ и г-жа Даниела Апостолова /ст. експерт по обществени науки в РУ на МОН, гр. Кърджали/.

   Надпреварата бе изключително оспорвана, присъстващите станаха свидетели на малко познати и интересни факти от войната, разгледаха  богатата база на училището-домакин  СУ „П. Р. Славейков“, в навечерието на 35-годишнината от създаването му.

    В празничния ден на будителите, станахме свидетели на силното представяне на десетокласниците от СУ „Константин Константинов“ –  Силвана Кенова с есето „Истината в историята – грозна действителност или красива лъжа“ и Светослава Павлова с есето „Всяка война е трагедия“.

   Участниците в конференцията се завърнаха с богати емоции и впечатления  –  от нивото и перфектната организация на конференцията, от древния Перперикон,  с много нови запознанства и приятелства.

  Благодарим на малките будители – участниците в Националната ученическа конференция – за самоотвержения труд и им пожелаваме бъдещи успехи и признания!

Е-ДНЕВНИК

ОФИС 365

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА

СУ „К. КОНСТАНТИНОВ“ ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ