СУ „Константин Константинов“ – гр. Сливен, участва в състезанието Spelling Bee 2020

СУ „Константин Константинов“ – гр. Сливен, вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.  Михаил Иванов Добрев се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 02.03.2020г.в СУ „Константин Константинов“ – гр. Сливен. Ученикът спелува правилно думата sway  и така победи Деница Красимирова Кунева, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание. То ще се проведе на  28 март 2020г. в гр. Сливен. Националният кръг на състезанието ще бъде  на 25 април 2020г. в гр. София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, и за това време пораснаха и хилядите участници от 3. до 7. клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee – пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като: безопасността в интернет пространството; агресията в училище; взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook

https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Е-ДНЕВНИК

ОФИС 365

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА

СУ „К. КОНСТАНТИНОВ“ ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ