СУ „Константин Константинов“ участва в състезанието Spelling Bee 2021

СУ „Константин Константинов“ вече има двама участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Даниел Антонов Христов се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 1 март 2021 г. в СУ „Константин Константинов“,  град Сливен. Даниел Антонов Христовспелува правилно думата vision и победи Константин Бурaновски, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 27 март 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 г. в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling) т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEEcause we need them“. В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Е-ДНЕВНИК

ОФИС 365

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА

СУ „К. КОНСТАНТИНОВ“ ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ